Dėkojame Beatai už nuoširdžią iniciatyvą prisidėti prie kilnaus tikslo.
Kviečiame paragauti Beatos ypatingos keturgrūdės košės spalio 18 d. Vingio parke vyksiančio „In Memoriam“ pagarbos ir paramos bėgimo metu, skirtą paremti mirusių Lietuvos karių šeimas, o tiems, kurie norėtų ją pasigaminti namuose, dalinamės Beatos įrašu ir receptu – kviečiame pasisemti įkvėpimo namuose:
„Super košė kilniam tikslui! Birutietės šimtametė organizacija vienijanti Lietuvos kariuomenės karių žmonas spalio 18d kviečia - paremti mirusių Lietuvos karių šeimas - vyks bėgimas kariams atminti - galėsite paragauti ir šios košės!!
Čia sekmadieni sudėliojau receptą ir dalinuos! Receptas skirtas 10-čiai žmonių tai susimažinkit aš gaminau po puse stiklinės kruopų dėjau!
Košės receptas kuriuo dalinausi su kariuomenės virėjų komanda -
Keturgrūdė košė su moliūgu ir saulėje džiovintais pomidorais
Maistinga, skani ir paprasta. Man patinka, kad čia – įvairios kruopos, o svarbiausia – druska ir negailėti moliūgo bei saulėje džiovintų pomidorų.
Kruopos:
Grikiai – 150 g
Kinva – 150 g
Miežinės kruopos skaldytos – 150 g
Žali lęšiai – 150 g (galima mažiau)
Daržovės:
1 svogūnas
2 lapkočiai saliero
400–500 g moliūgo
150 g saulėje džiovintų pomidorų arba keptų marinuotų paprikų
Priedai:
Krapesto
Persiladas prieskonis
Pipirai
Druska
Daržovių sultinys
Kruopas ir lęšius perplaunam, o jei išeina – trumpai pamirkom.
Pilam į puodą su vandeniu, įdedam sultinio kubelių (arba tiesiog druskos).
Verdame apie 12–14 min., tada nupilam vandenį.
Tuo metu keptuvėje arba puode pakepinam smulkintą svogūną ir salierą su alyvuogių aliejumi.
Tada sudedam tarkuotą moliūgą, užpilam trupučiu vandens ar sultinio ir patroškinam, kol moliūgas suminkštėja.
Tada supilam išvirtas kruopas, viską gerai sumaišom.
Pabaigoje įdedam smulkiai pjaustytų saulėje džiovintų pomidorų arba keptų marinuotų paprikų
Jei norim – dar šaukštas Krapesto, pipirų ir viskas.
Ant viršaus galima pabarstyti moliūgų sėklų (nors gal jau ir taip visko gana 😄).“
